Tottenham videre i videodømmingskaos

Son Heung-min og Tottenham hadde grunn til å feire onsdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Son Heung-min og Tottenham hadde grunn til å feire onsdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham sikret seg plass i kvartfinalen i FA-cupen onsdag i en kamp der videodømmingsverktøyet VAR ble den store snakkisen. Rochdale ble slått 6–1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanske Fernando Llorente scoret tre ganger for Tottenham i snøværet i London, men spanjolen var på ingen måte det de fleste snakket om etter kampslutt i 5. rundeomkampen.

Første omgang på Wembley ble nemlig en uvanlig langdryg affære, mye takket være at dommer Paul Tierney tok hjelp av videodømmingsverktøyet VAR for å se på en rekke avgjørelser.

– Det var helt vilt. De avgjørelsene tok åpenbart litt momentum ut av kampen. Dommerne måtte samtidig ta avgjørelsene, og da måtte vi bare vente, sa Tottenham-spiller Kieran Trippier etter kampen.

Det startet allerede etter seks minutter da de fleste trodde at Erik Lamela hadde sendt hjemmelaget i ledelsen. Målet ble imidlertid annullert etter at videobildene ble studert. Verken publikum eller spillere forsto hva dommerne hadde sett, men TV-bildene kunne tyde på at en holding i feltet av tremålsscorer Llorente var årsaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Straffekaos

Midtveis i omgangen kom så scoringen Tottenham-fansen ventet på. Sørkoreanske Son Heung-min dro seg inn i feltet og prikkskjøt ballen i hjørnet bak gjestenes keeper.

Fire minutter etter ledermålet inntok samme mann scenen på ny da hjemmelaget fikk straffe. Son satte ballen i mål, men dommer Tierney tok på ny i bruk VAR-systemet og underkjente målet. Årsaken var at Tottenham-profilen stoppet helt opp i tilløpet, noe som er brudd på en lite brukt regel. I stedet for mål ble målscoreren belønnet med gult kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nevnte regelen håndheves sjelden, og igjen skapte VAR-bruken hoderisting hos forvirrede tilskuere på Wembleys tribuner.

Hos Tottenham-fansen økte frustrasjonen ytterligere noen hakk da Stephen Humphrys like etter utlignet for Rochdale. Og da Askeladden traff stolpen på overtid i omgangen, så det skummelt ut for hjemmelaget på Wembley.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Llorente-show

I annen omgang var det imidlertid kun ett lag på banen i det tette snøværet på landskamparenaen i London. Fernando Llorente spiller stort sett andrefiolin bak Harry Kane i Tottenham-angrepet, men beviste at også han har målteft.

Tre raske scoringer avgjorde kampen før kvarteret var spilt av omgangen. Deretter økte Son til 5-1, før Kyle Walker-Peters fastsatte resultatet til 6–1 på overtid.

– Dette føles bra. Jeg er glad for at laget vant, og det er viktig for oss å være i kvartfinalen, sa matchvinner Llorente.

Tottenham så ikke ut til å la seg affisere av snøen som etter hvert la seg som et hvitt teppe på gressmatta. Mot slutten av kampen måtte et titalls funksjonærer ut med snøskuffer for å måke sidelinjene og midtsirkelen.

Londonerne kan dermed starte forberedelsene til kvartfinalen i FA-cupen. Der er Swansea motstander.