Meny

Trump med nytt frontalangrep på Sessions

USAs president Donald Trump er kritisk til at justisminister Jeff Sessions utpekte generalinspektør Michael Horowitz til å granske påstander om maktmisbruk fra FBI. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump kommer med ny krass kritikk av justisminister Jeff Sessions, som han mener ikke gjør nok for å undersøke anklager mot FBI.

Justisministeren sa tirsdag at justisdepartementets generalinspektør, Michael Horowitz, får oppdraget med å undersøke hvorvidt FBI brukte ulovlige midler for å skaffe seg en kjennelse som åpnet for å overvåking av tidligere Trump-medarbeider Carter Page.

Trump, som flere ganger i løpet av det siste året har langet ut mot Sessions, er svært misfornøyd med denne beslutningen.

–Hvorfor ber justisminister Jeff Sessions generalinspektøren om å etterforske potensielt massivt FISA-misbruk. Det kommer til å ta evig tid, han har ingen påtalemakt og er allerede sen med å rapportene sine om Comey et cetera. Er ikke generalinspektøren en Obama-fyr? Hvorfor ikke bruke justisdepartementets advokater? EN SKAM!, skriver presidenten på Twitter.

FISA er forkortelsen for Foreign Intelligence Surveillance Act, som brukes for å overvåke kommunikasjonen til Page.

Sessions har stort sett vært stille i møtet med Trumps krasse kommentarer, og en talskvinne for justisministeren sa først at han ikke ønsker å kommentere den seneste kritikken fra presidenten. Senere bestemte han seg imidlertid for å reagere.

–Så lenge jeg er justisminister, vil jeg fortsette å gjennomføre mine plikter med integritet og ære, og dette departementet vil fortsette å gjøre sitt arbeid på en rettferdig og upartisk måte, i henhold til loven og grunnloven, sier Sessions.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært