Meny

Johansson glemte august etter OL-hjernerystelse

Allan Dahl Johansson falt i svingen på 1500 meter på skøyter menn under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Skøyteløper Allan Dahl Johansson (19) slet med å huske alle månedene i dagene etter hjernerystelsen han pådro seg i fallet under Pyeongchang-OL.

19-åringen falt da han var på god vei til å gjøre et kjempeløp på 1500 meter i OL.

– Jeg fikk nakkesleng i fallet, så rista jeg litt på hjernen tror jeg. Det var ganske vondt i to dager, så begynte det å gå rolig over, forteller Johansson til NRK.

Etter fallet måtte han ramse opp samtlige måneder baklengs, som er et rutinespørsmål etter kraftige fall. Lagets fysiske trener Aleksander Killingmo sier Johannson surret og hadde vansker med å komme på august.

– Det tok vel to dager før august ble oppdaget, sier 19-åringen.

Killingmo sier dette var i en situasjon hvor Johansson hadde debutert og falt i OL, og hvor han var både skuffet og sliten både fysisk og kognitivt.

– Allan var lite forvirret og hadde god oversikt over situasjonen. Han svarte også veldig godt da jeg snakket med ham, men det var noen små ting som gjorde at vi valgte å følge en konservativ protokoll, sier den fysiske treneren.

Fem dager senere var den unge skøyteløperen tilbake i normal trening.

(©NTB)

Populært