Meny

Skiskytterjentene skjøt seg vekk da Öberg sikret svensk sensasjonsgull

Hanna Öberg sto for en skikkelig skrell på kvinnenes normaldistanse. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilleggsminuttene haglet for de norske skiskytterne på normaldistansen. Sykdomsplagede Hanna Öberg prikket alle blinkene og sikret svensk gulljubel.

De norske skiskytterjentene var aldri med i kampen om OL-medaljer, mens Öberg tok til tårene etter målpassering. Da forsto det svenske skiskyttertalentet at OL-gull var innen rekkevidde.

Spent ventet 22-åringen i målområdet, hvor tårene strømmet på videre da hun forsto at sent startende Laura Dahlmeier ikke kunne ta henne igjen. Sensasjonen var et faktum.

– Det er helt sykt. Skjøt jeg fullt, tenkte jeg at jeg kunne klare en plass på pallen. At jeg skulle vinne er helt utrolig, strålte Öberg overfor TVNorge.

– Jeg er nesten litt imponert over meg selv over at jeg klarte å skyte fullt. Jeg er veldig glad, fortsatte gullvinneren.

Hun har hatt en trøblete sesong med mye sykdom.

– Jeg har hatt en vanskelig oppladning (til OL). Det har vært mye sykdom, og jeg har konkurrert lite. Det har vært et veldig fokus på å gjøre gode konkurranser her. Jeg er i veldig god form. Det føles utrolig godt, sa den smilende gulljenta.

– Null, null, null, null

Öberg har tidligere vunnet junior-VM-gull (2016). Nå markerer hun seg i det aller gjeveste selskapet.

– Hun gjorde et perfekt løp: Null, null, null, null, og deretter bra i sporet, sa Sveriges skiskyttertrener Wolfgang Pichler til Kanal 5.

Öberg vant 24,7 sekunder foran slovakiske Anastasia Kuzmina, mens Dahlmeier knep bronsen, 41,2 sekunder bak. Gullet var Sveriges tredje i Pyeongchang, alle sikret av kvinner.

Tidligere i OL har både Charlotte Kalla (skiathlon) og Stina Nilsson (sprint) sikret svensk jubel.

Totalsprekk

Marte Olsbu (27) hadde en forferdelig dag på standplass med hele sju tilleggsminutter. Med tre bom på siste liggende var hennes normaldistanse fullstendig ødelagt.

Olsbu innledet OL med sølv på sprinten, mens det ble en sur fjerdeplass i jaktstart for Froland-utøveren. Torsdag endte 27-åringen på en blytung 71.-plass, slått med nesten åtte minutter av gullvinneren.

– Det ble altfor mange bom og litt tungt i sporet. Ting stemte ikke, dessverre. Jeg følte det var totalsprekk. Jeg er skapt slik at når det butter litt, slipper jeg meg helt ned. Det var alt eller ingenting. I dag var det absolutt ingenting. Det var en skikkelig drittdag, sa Olsbu til TVNorge.

Tiril Eckhoff (27) slapp heller ikke unna tilleggsminutter. Det ble ett minutt på hver av de fire skytingene. Eckhoff ble beste norske på 23.-plass, slått med drøyt tre og et halvt minutt.

– Det er mye bra, men det ble 1-1-1-1, og da blir det dårlig på en normal. Det er ikke elendig heller. Det er litt stang ut. Jeg er rett og slett ikke bedre, men jeg kan på en god dag, sa Eckhoff.

Sverige tilbake

Synnøve Solemdal (28) gikk inn til 40.-plass, selv om hun nøyde seg med to tilleggsminutter.

– De har truffet med formen som bare det. Svensk skiskyting har vært litt nede de siste årene, men nå er de tilbake. Kanskje jeg skal dra dit for å få noen tips, sa Solemdal til TVNorge.

Ingrid Landmark Tandrevold (21) pådro seg tre tilleggsminutter og endte på 43.-plass, drøyt fem minutter bak torsdagens sensasjonsvinner.

– Jeg kjente allerede på andrerunden at det var en tung dag fysisk. På stående skyting klarte jeg ikke holde fokus. Jeg føler jeg har kontroll, men likevel drar jeg skuddene ut. Det har vært et svart OL, sukket Tandrevold før hun tok til tårene i det direktesendte intervjuet.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært