Juventus-sjefen lekset opp kritikerne

Juventus-trener Massimiliano Allegri likte dårlig å bli konfrontert med kritiske spørsmål etter 2-2-kampen mot Tottenham i mesterligaen. Foto: Alessandro Di Marco, ANSA / AP/ NTB scanpix
Juventus-trener Massimiliano Allegri likte dårlig å bli konfrontert med kritiske spørsmål etter 2-2-kampen mot Tottenham i mesterligaen. Foto: Alessandro Di Marco, ANSA / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Massimiliano Allegri er grundig lei humørsvingene rundt Juventus. Han holdt ikke igjen da han ble pepret med kritiske spørsmål etter 2-2-kampen mot Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus ledet 2-0 etter ni minutter i tirsdagens åttedelsfinale i mesterligaen, men ble dominert av Tottenham i banespillet. Til slutt måtte den italienske storklubben ta til takke med 2-2 på eget gress.

Det betyr at Spurs er i førersetet før returoppgjøret på Wembley i London 7. mars.

Allegri tok til motmæle da han møtte den italienske pressen. Han reagerte sterkt på at folk satt igjen med en depressiv følelse etter tirsdagens kamp.

– Hvis noen trodde at Juventus kunne vinne 4-0 i kveld, var man langt ute på viddene. Champions League er en drøm og et mål, men det er ikke lett å vinne. Jeg føler folk har mistet litt av gangsynet. Juventus spiller for å vinne, men vi er ikke favoritter. Du kan ikke nå finalen hvert år, sa en tydelig irritert Allegri.

– Det blir gitt et inntrykk av at vi tapte 0-8. Her trengs det gode leger. Ikke bare én, men mange veldig, veldig gode leger.

– Kan ikke alltid vinne 3-0

Gonzalo Higuaín scoret begge målene for Juventus i åpningsminuttene mot Tottenham. Argentineren hadde store sjanser til å gjøre både 3-0 og 3-1 før pause. Til tross for dette var det de engelske gjestene som styrte kampen, og de fikk med seg et fullt fortjent uavgjortresultat.

Harry Kane reduserte for Spurs etter en halvtime. Det var hans sjuende mesterligamål denne sesongen. Christian Eriksen utlignet på frispark med litt under 20 minutter igjen å spille.

– Sånn er fotball. Vi gikk fra å kunne gjøre 3-0 til 2-1. Vi fikk en straffe til gå opp i 3-1, men i stedet gjorde Tottenham 2-2. Jeg mener spillerne mine gjør en fantastisk sesong, men det er langt unna å tenke at vi kan vinne de siste 16 kampene med 3-0, sa Allegri.

Suksess

Han har ledet Juventus til to mesterligafinaler de siste årene. I 2015 ble det tap for Barcelona, mens Real Madrid ble for sterk i fjorårets finale. Denne sesongen kjemper Juventus for å ta sin sjuende Serie A-tittel på rad. I øyeblikket er laget ett poeng bak Napoli. Allegris menn jakter også sin fjerde strake cuptittel.

– Folk må forstå at normalen ikke er å vinne titler. Det er noe ekstraordinært. Jeg vil ikke akseptere at kveldens 2-2-resultat skal gjøre Juve-fansen deprimert. Det er noen skumle humørsvingninger ute og går her, sa Allegri.

– Det irriterer meg noe voldsomt. Folk har ingen anelse om hvordan lagspill fungerer. Målet er å vinne ligaen, og det er ikke lett. Deretter vil vi prøve å vinne Champions League. Det var alltid 50-50 mot Tottenham, og sånn er det fortsatt, avsluttet han.

I returkampen må Juventus score på Wembley. Italienerne er sikret avansement med seier, og et uavgjortresultat på 3-3 eller høyere vil også være nok. Tottenham kan leve med 1-1 på grunn av bortemålsregelen. 2-2 vil gi ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært