Ekspoliti tilsto besittelse av grove overgrepsbilder

Den tidligere politimannen møter i Gjøvik tingrett.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den tidligere politimannen møter i Gjøvik tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ekspolitimannen Johan Martin Vie (51) erkjente at han i strid med vilkårene for løslatelse fra forvaring på nytt hadde lastet ned grove overgrepsbilder av barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere politimannen møtte i Gjøvik tingrett tirsdag, tiltalt for brudd på vilkårene for løslatelse fra forvaring. Vie erkjente skyld etter straffepunktene og omtalte handlingene som en mani, skriver Bergens Tidende.

Bare dager etter at han slapp ut etter minstetiden på sju år av forvaringsstraffen, registrerte Microsoft i USA at noen med hans IP-adresse lastet opp overgrepsbilder på internett. En ny etterforskning mot den tidligere politimannen i Hordaland førte til nye funn av grove overgrepsbilder som skildret mishandling og tortur av barn.

– Det var en spenning knyttet til hva som finnes på nettet. Jeg benekter ikke at det også var en seksuell nysgjerrighet. Men det blir litt ufarliggjort når man sitter i sin egen stue. Jeg så på noen bilder, slettet, og så kom det nye, sa Johan Martin Vie i retten.

I en gjemt PC som politiet først fikk overlevert i november i fjor, fant påtalemyndigheten 2.700 nye bilder og videoer som Vie hadde lastet ned i den korte tiden han var løslatt.

– Det er bilder av torturerte, lemlestede og døde barn, sa statsadvokat Benedicte Hordnes og advarte retten mot å «se uforvarende» på bildene.

Før løslatelsen i 2016 ble ekspolitimannen omtalt som en mønsterfange. Dersom han ikke var blitt pågrepet for nye forhold i prøvetiden, ville forvaringsstraffen vært ferdig sonet nå.

Nå vil i stedet påtalemyndigheten legge ned påstand om forlenget forvaring i fem nye år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært