Aktor vil ha 15 års forvaring for drapsmann i Melhus

Leieboer Råger Holthe ble onsdag drept i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag i januar i år. Nå ber aktor om forvaring i 15 år for den tiltalte. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Leieboer Råger Holthe ble onsdag drept i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag i januar i år. Nå ber aktor om forvaring i 15 år for den tiltalte. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsadvokaten ber om forvaringsstraff i 15 år for 27-åringen som drepte Råger Holthe med over 100 bajonettstikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kjente juryen i Frostating lagmannsrett den tiltalte skyldig etter tiltalen om drap på 38-åringen i et hus på Ler i Melhus 24. januar i fjor. Fredag holdt partene sine straffeprosedyrer. Aktor, statsadvokat Per Morten Schjetne, la ned påstanden om forvaring, skriver Trønderbladet.

– Råger Holte kan ha opplevd en sterk dødsangst før han døde. Drapet var voldsomt og grenseløst. Alle drap er grusomme, men dette bringer det til nye høyder. Drapet var brutalt. Det foreligger ingen nødvergesituasjon, sa Schjetne.

Den tiltalte har erkjent drapet, men påberopt seg nødverge. Ifølge 27-åringen oppsto det en krangel og slåsskamp etter det han mener var en seksuell tilnærming fra Holtes side.

Mannen har under ankesaken forklart at han angrer på at han ikke ringte politiet med en gang, men forklarte det med at han hadde dårlig erfaring med politiet og at han ønsket å glemme alt.

Fredag forklarte også de sakkyndige i saken at den tiltalte vil være til fare for andre i framtiden. Han er tidligere dømt for vold mot en kjæreste, moren til en samboer og bestemoren. Han blir beskrevet som å ha en dyssosial personlighetsforstyrrelse.

– Han har ikke kontroll på sinnet sitt, og han har vist at han har gått over grensa til drap. Med 160 bajonettstikk har ting åpenbart tatt av. Han klarte ikke å stoppe. Han har mye større sjanse til å begå drap på nytt enn andre. Det er ikke så mange som begår drap, sa sakkyndig psykiater Klæbo Reitan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært