Svindal fikk godt OL-svar, men risikerte ikke knetrøbbel

<p>Aksel Lund Svindal kjørte bra i en snill utfor i OL-kombinasjonen tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix</p>
Aksel Lund Svindal kjørte bra i en snill utfor i OL-kombinasjonen tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Aksel Lund Svindal gamblet ikke med kneet og droppet slalåm i OL tirsdag. Han viste likevel gullform i kombinasjonen før han hoppet av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindal ble nummer to i en forkortet og snill utfor som bare varte i snaut 1.20 minutter for ham.

Veteranen vurderte en stund å stille opp i slalåm, men beskjeden som kom en time før start var ventet: Svindal sto over slalåm og tok seg ned til hotellet i bunnen av bakken.

– Det var helt greit for min del. Jeg hadde ikke tenkt å kjøre kombinasjonen, men så ble alt snudd på hodet, og da ville det vært for dumt ikke å kjøre utfordelen. For det er en mulighet til å kjøre utforen en gang ekstra, sa Svindal til pressen.

I samråd med trenerne og helseteamet valgte han å trekke seg fra slalåmdelen, for å skåne kneet.

God følelse

I bunn av bakken møtte han mediene for en gjennomgang av dagen og for å kaste et blikk mot det som skal skje framover i OL. Selv føler han seg i godt slag før det braker løs torsdag og fredag.

– Jeg har en bra følelse. Jeg føler at jeg kjører bra og har gode muligheter både i utfor og super-G, men det er flere som på treningene har vist at de kan kjøre fort.

Selv synes 35-åringen at tirsdagens kombinasjon var en nyttig gjennomkjøring for å bli kjent med bakken og snøen. Onsdag ser det ut til at det blir en ny mulighet til å kjenne på utforbakken, også for dem som ikke kjørte kombinasjonen, ettersom det er så lenge siden forrige gjennomkjøring.

Rettferdig

– Snøen har forandret seg ganske mye, så da får også de kjenne på snøen. Det synes jeg er fair, sier Svindal og forteller mer om snøforholdene.

– Det er tørt. Det er forhold som kan minne om Val Gardena hvis det er kaldt, som er forhold vi har hatt en del tidligere. Men nå er det ikke lenger like kaldt, sier han.

– I starten ødela vi en del ski. Vi brenner skia, som vi kaller det. Det blir så kaldt at snøkrystallene blir så skarpe, det blir så høy friksjon at de smelter. Vi ødela ganske mange ski i starten, sier han og forteller at han selv, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde har ødelagt cirka 15 par ski under oppholdet i Pyeongchang.

– Men de lar seg reparere, legger han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært