Skadeskutt City klare for Basel

Manchester City og manager Josep Guardiola møter Basel i mesterligaen tirsdag. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix.
Manchester City og manager Josep Guardiola møter Basel i mesterligaen tirsdag. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Manchester City-manager Pep Guardiola advarer mot å ta lett på mesterligakampen mot Basel, selv om alt går på skinner i den hjemlige serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag starter mesterligaen i fotball opp igjen etter vinterpausen, og både Manchester City og Tottenham skal i aksjon.

Manchester-laget tar turen til Sveits for å møte Basel i den første dobbeltkampen, mens Tottenham spiller første kamp mot Juventus i Italia.

City-manager Pep Guardiolas mannskap har imponert kraftig i Premier League og leder serien med hele 16 poeng foran Manchester United. Men den spanske treneren advarer mot å ta for lett på sin sveitsiske motstander.

– Vi er i god form i serien, men mesterligaen er noe helt annet. Noe helt annet, sier Guardiola vel vitende om at City ble slått ut av Monaco på dette stadiet av turneringen i fjor.

– Vi scoret seks mål mot Monaco i fjor, og ble slått ut, sier Guardiola som blant annet må klare seg uten ankelskadde Leroy Sane.

Kan overraske

– Vi har også skader på Gabriel Jesus, David Silva og Benjamin Mendy, men forhåpentligvis kan vi kjempe i hver kamp i alle konkurranser.

Basels trener Raphael Wicky. vet de kan overraske mot det engelske laget, men sier at mye må klaffe dersom det skal skje.

– Vi må ha en perfekt kveld for å overraske. Men vi tror at alt er mulig, sier Wicky.

Han vet at City kommer til å dominere kampen, og at det derfor gjelder å holde på ballen når de først har den.

– Vi kommer ikke til å ha 50–60 prosents ballinnehav, det har ingen mot det laget, sier treneren.

Tøffere motstand

Tottenham har på papiret langt tøffere motstand når de tar turen til Torino, men de reiser ned proppfulle av selvtillit etter helgens 1-0-seier mot byrival Arsenal.

– Juventus er et godt lag, et av de beste i Europa. De har mye erfaring og deres spillere vet hvordan det er å spille i mesterligaen, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Italienerne sliter med skader og må trolig klare seg uten Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Blaise Matuidi og Andrea Barzagli, mens Tottenham har latt Toby Alderweireld bli igjen i London.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært