Meny

Amerikanske Kim smeltet OL-vertenes hjerter med halfpipegull og tårer

Chloe Kim, her i aksjon under X Games i Aspen, tok et suverent OL-gull i halfpipen i Pyeongchang. Foto: Anna Stonehouse / The Aspen Times via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Amerikanske Chloe Kim lot gledestårene renne etter at hun vant OL-gull i halfpipe. Den 17-årige snowboardstjernen ble feiret som en hjemmefavoritt.

Med sitt brede smil og sin koreanske familiebakgrunn har Kim smeltet hjemmefansens hjerter, og de har trykket henne til sitt bryst.

I sitt siste forsøk leverte jenta fra California nær perfekt. 98,25 ble poengsummen i siste omgang. Da var det allerede klart at hun hadde vunnet takket være sitt første forsøk, som ble belønnet med 93,75 poeng. Ingen andre utøvere kom over 90 poeng i løpet av finalen.

Med familien på plass på stadion, inkludert hennes koreanskfødte foreldre og bestemoren som fortsatt bor i Sør-Korea, taklet hun presset og leverte det hele snowboardmiljøet forventet av henne.

Overveldet

– Jeg er litt overveldet nå. Jeg vet ikke hva som skjer, og jeg er litt skjelven, sa Kim mens tårene trillet der hun sto med et amerikansk flagg om skuldrene.

– Det var masse press. Jeg har ventet fire år på dette, og det var tøft for nervene. Det var stort forventningspress, men jeg er stolt av hvordan jeg greide å håndtere det.

Som 13-åring vant hun ungdoms-OL på Lillehammer, og siden har hun vunnet fire gull i X-Games. Hun var god så tidlig at hun trolig ville vært favoritt i Sotsji-OL også, men da var hun for ung til å delta.

For bestemor

Kinesiske Liu Jiayu tok sølvet med 89,75 i sitt beste forsøk, mens Arielle Gold fra USA tross navnet fikk bronse.

Ingen var i nærheten av å tukte Kim, som mellom omgangene tvitret om at nervene gjorde det vanskelig å holde frokosten nede.

– Jeg ville satse større og gjøre det bedre i siste forsøk. Jeg rotet det til i mitt annet forsøk og ble irritert av det, men jeg tok det igjen i det tredje, sa Kim.

– Først under konkurransen fant jeg ut av bestemor var i bakken, og jeg tenkte «denne er for besta!»

(©NTB)

Populært