Amerikanske Kim smeltet OL-vertenes hjerter med halfpipegull og tårer

<p>Chloe Kim, her i aksjon under X Games i Aspen, tok et suverent OL-gull i halfpipen i Pyeongchang. Foto: Anna Stonehouse / The Aspen Times via AP / NTB scanpix</p>
Chloe Kim, her i aksjon under X Games i Aspen, tok et suverent OL-gull i halfpipen i Pyeongchang. Foto: Anna Stonehouse / The Aspen Times via AP / NTB scanpix

Amerikanske Chloe Kim lot gledestårene renne etter at hun vant OL-gull i halfpipe. Den 17-årige snowboardstjernen ble feiret som en hjemmefavoritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sitt brede smil og sin koreanske familiebakgrunn har Kim smeltet hjemmefansens hjerter, og de har trykket henne til sitt bryst.

I sitt siste forsøk leverte jenta fra California nær perfekt. 98,25 ble poengsummen i siste omgang. Da var det allerede klart at hun hadde vunnet takket være sitt første forsøk, som ble belønnet med 93,75 poeng. Ingen andre utøvere kom over 90 poeng i løpet av finalen.

Med familien på plass på stadion, inkludert hennes koreanskfødte foreldre og bestemoren som fortsatt bor i Sør-Korea, taklet hun presset og leverte det hele snowboardmiljøet forventet av henne.

Overveldet

– Jeg er litt overveldet nå. Jeg vet ikke hva som skjer, og jeg er litt skjelven, sa Kim mens tårene trillet der hun sto med et amerikansk flagg om skuldrene.

– Det var masse press. Jeg har ventet fire år på dette, og det var tøft for nervene. Det var stort forventningspress, men jeg er stolt av hvordan jeg greide å håndtere det.

Som 13-åring vant hun ungdoms-OL på Lillehammer, og siden har hun vunnet fire gull i X-Games. Hun var god så tidlig at hun trolig ville vært favoritt i Sotsji-OL også, men da var hun for ung til å delta.

For bestemor

Kinesiske Liu Jiayu tok sølvet med 89,75 i sitt beste forsøk, mens Arielle Gold fra USA tross navnet fikk bronse.

Ingen var i nærheten av å tukte Kim, som mellom omgangene tvitret om at nervene gjorde det vanskelig å holde frokosten nede.

– Jeg ville satse større og gjøre det bedre i siste forsøk. Jeg rotet det til i mitt annet forsøk og ble irritert av det, men jeg tok det igjen i det tredje, sa Kim.

– Først under konkurransen fant jeg ut av bestemor var i bakken, og jeg tenkte «denne er for besta!»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært