OL-bronsen glapp for Sandbech

Ståle Sandbech ble beste nordmann på 4.-plass i slopestylefinalen søndag. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
Ståle Sandbech ble beste nordmann på 4.-plass i slopestylefinalen søndag. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ståle Sandbech ble beste nordmann i OL-finalen i slopestyle med 4.-plass. Den 17 år gamle amerikaneren Redmond Gerard vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen fra USA gikk til topps foran Max Parrot fra Canada. Landsmann Mark McMorris tok bronsen foran Sandbech som siste utøver i det tredje forsøket.

– Det er skuffende at det ikke ble medalje på noen. Vi hadde håpet på minst én, sa Torgeir Bergrem til NTB.

Sandbech leverte blant annet cab 1260 og en backside 1620 på sin ferd ned slopestylebakken. En liten feil på toppen ga litt trekk på totalscoren, men snowboarderen fra Rykkinn endte likevel på 81.01 poeng i sitt tredje OL og lå på 2.-plass etter at alle hadde kjørt to ganger.

Marcus Kleveland vant X Games slopestyle i Aspen og var den største norske favoritten, men 18-åringen fra Dombås falt i sitt siste run og havnet til slutt på 6.-plass.

– Det var kjipt. Det var litt vanskelig med vinden, men jeg hadde en grei trening og trodde det skulle gå bra. Det føltes greit, men det gjorde det ikke i finalen, så da gikk det ikke, sa unggutten til Eurosport.

– Nedturen er ganske stor. Hvis jeg hadde landet, hadde jeg vært i toppen. Det er kjipt, la han til.

Bergrem klinket til med en cab trippelcork 1440 på det siste hoppet, men maktet ikke å lande skikkelig. En god landing der kunne sikret medalje, men Bergrem endte på 8.-plass.

21 år gamle Mons Røisland skadet seg på trening og måtte stå over finalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært