Myndighetene med motbud på medisinen Spinraza

Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag møtes Beslutningsforum for å diskutere innføring av medisinen Spinraza mot sykdommen SMA. Myndighetene har kommet med et motbud til legemiddelselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Medisin er innføring av legemiddelet nusinersen (Spinraza) – med en opprinnelig pris på 1 million kroner per dose – den eneste saken på dagsorden for møtet, som starter klokka 9.

Flere kilder opplyser til VG at myndighetene og produsenten Biogen ikke lenger står så langt unna hverandre i forhandlingene.

Etter forrige møte i Beslutningsforum sa leder Lars Vorland at myndighetene vurderte et motbud.

– Det har vi nå gjort. Dette er noe av det som Beslutningsforum skal ta stilling til på mandag, men vurderingen vil bygge på mange elementer, sier forhandlingsleder Asbjørn Mack i Sykehusinnkjøp til Dagens Medisin.

Sykdommen spinal muskelatrofi (SMA) hører til en gruppe av sykdommer som er kjennetegnet ved at de motoriske cellene i ryggmargen ødelegges.

Spinraza er den eneste medisinen som kan behandle barn med den svært alvorlige sykdommen. Den øker produksjonen av et protein som gjør at mange av barna kan gjenvinne bevegelighet. Det første året trenger barnet seks doser og deretter tre sprøyter årlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært