Kronprinsen til SXSW-konferansen i Texas

Kronprins Haakon, her under Hold Norge Rent-konferansen nylig, skal til Texas. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Kronprins Haakon, her under Hold Norge Rent-konferansen nylig, skal til Texas. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kronprins Haakon skal delta på konferansen South by Southwest (SXSW) i Austin i Texas. Han skal bidra til økt synlighet for norske selskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besøket finner sted 13.–14. mars, opplyser Kongehuset.

Kronprinsen drar til konferansen sammen med blant andre flere norske gründere, teknologibedrifter og norsk musikkbransje.

– Formålet med besøket er å bidra til synlighet og profilering av norske selskaper for et internasjonalt publikum. SXSW har blitt et utstillingsvindu for noen av verdens mest innovative bedrifter og ny teknologi i samspill med kreative miljøer. For norske aktører og oppstartsbedrifter er det en unik mulighet til å vise seg fram, skriver Utenriksdepartementet.

Kronprinsen skal blant annet holde et foredrag om det norske økosystemet for oppstartsbedrifter. Her skal han presentere den nordiske modellen og snakke om hva som motiverer nordmenn til å starte eget selskap. Blant de andre programpostene er møter med Texas-guvernør Greg Abbott og Austin-ordfører Steve Adler.

Fra være en ren musikkfestival i starten i 1987 har SXSW utviklet seg til å bli en stor arena for musikk, film og teknologi. Den hadde over en halv million deltakere i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært