SOHR: 36 drept i nye regimeangrep mot Øst-Ghouta

Dette bildet, utgitt av gruppen Hvite hjelmer, viser hjelpearbeidere på leting etter overlevende etter et luftangrep i Øst-Ghouta mandag. Foto: Hvite hjelmer via AP / NTB scanpix
Dette bildet, utgitt av gruppen Hvite hjelmer, viser hjelpearbeidere på leting etter overlevende etter et luftangrep i Øst-Ghouta mandag. Foto: Hvite hjelmer via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske regimestyrker har for fjerde dag på rad rammet beleirede Øst-Ghouta ved Damaskus med luftangrep. Minst 36 mennesker er drept, ifølge eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på døde steg utover dagen torsdag, fra 9 sivile ofre på morgenen til 36 drepte senere på dagen, ifølge tall fra britiskbaserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får sine opplysninger fra et kildenettverk på bakken.

Ti barn og sju kvinner er blant ofrene i torsdagens angrep, som var rettet mot minst seks ulike steder i Øst-Ghouta, opplyser SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Medregnet de 36 drepte torsdag er 185 sivile blitt drept i løpet av de siste fire dagene med luftangrep mot Øst-Ghouta, ifølge SOHRs oversikt.

Onsdag ble 38 sivile drept. Tirsdag var den blodigste dagen til nå i Øst-Ghouta med 80 sivile ofre. Mandag ble 30 mennesker drept.

Forstadsområdet Øst-Ghouta utenfor Damaskus er kontrollert av opprørere og har vært beleiret av president Bashar al-Assads styrker siden 2013. De om lag 400.000 innbyggerne lider under alvorlig mangel på mat og medisiner, og området blir så å si daglig utsatt for luftangrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste tiden har regimets luftangrep mot Øst-Ghouta blitt trappet opp, og torsdag markerte fjerde dag på rad med et høyt antall drepte.

Angrepene fortsetter på tross av at FN har tryglet om en våpenhvile slik at nødhjelp kan slippe inn til de sivile. Øst-Ghouta er, sammen med Idlib-provinsen, ett av de siste opprørskontrollerte områdene i Syria.