Syk Jansrud tok hviledag i Garmisch

Kjetil Jansrud sto over fredagens utfortrening i Garmisch-Partenkirchen på grunn av sykdom. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kjetil Jansrud sto over fredagens utfortrening i Garmisch-Partenkirchen på grunn av sykdom. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En småsyk Kjetil Jansrud sto over fredagens utfortrening. Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde kom begge 0,9 sekunder bak Christof Innerhofer i mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jansrud har pådratt seg en liten virusinfeksjon og valgte å stå over fredagens gjennomkjøring i tyske Garmisch-Partenkirchen. Sykdommen var også årsaken til at Jansrud kom i mål over 7 sekunder bak Innerhofer under torsdagens gjennomkjøring.

At han står over fredagens trening skyldes at alpinlandslaget ikke ønsker å ta noen sjanser, men gudbrandsdølen skal være innstilt på å starte lørdagens utforrenn.

– Jeg så Kjetil under frokosten og han så ikke spesielt frisk ut. Takk og lov for at vi ikke sover på samme rom, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

– Han er syk, en liten influensa og vi må være forsiktige. Men han føler seg ikke bra. Man må være forsiktige etter intensive løp som Kitzbühel. Man får slappet av dagen etter renn, men plutselig kan man få en forkjølelse, sier Svindal som legger til at han etter rennet i Garmisch vil reise til Norge for å slappe av før avreise til Sør-Korea.

Christof Innerhofer var også fredag raskest ned Kandahar-løypa i Garmisch. Italieneren kjørte 0,63 sekunder raskere enn Matthias Mayer (Østerrike) og 0,67 raskere enn sin landsmann Dominik Paris.

Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde kjørte begge ned løypa på 1.56,47, noe som holdt til en delt sjuendeplass.