Meny

Egypts president stiller til gjenvalg

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har kunngjort at han stiller til gjenvalg i presidentvalget til våren. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Egypts president Abdel Fattah al-Sisi sier han stiller til gjenvalg i presidentvalget i mars. Generalen Sami Anan blir motkandidat. 

Sisi kom med kunngjøringen om at han stiller i valget på en konferanse i Kairo fredag.

Sisi var hærsjef i Egypt da han i 2013 avsatte den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi i et kupp. I 2014 vant han presidentvalget med 93 prosent av stemmene, men valget ble boikottet av mange egyptere.

Kort tid etter at Sisi kunngjorde sitt kandidatur, la general Sami Anan ut en video på Facebook hvor han opplyste om at også han stiller som kandidat i presidentvalget. Anan er tidligere stabssjef i det egyptiske militæret.

I videoen sier Anan at han vil redde Egypt fra feilaktig politikk. Samtidig oppfordrer han statlige institusjoner til å være nøytrale overfor alle kandidater i valget, som avholdes fra 26. til 28. mars.

(©NTB)

Populært