Meny

Sigbjørn Johnsen: Odvar Nordlis klokskap blir aldri borte

Fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen hilser på statsminister Erna Solberg i det hun ankommer tidligere statsminister Odvar Nordlis bisettelse i Tangen kirke i Hedmark fredag. Johnsen etterfulgte Nordli som fylkesmann i Hedmark og de sto hverandre nær personlig og politisk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Klokskapen din blir aldri borte, sa fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen i Odvar Nordlis bisettelse fredag.

Johnsen åpnet sin tale i en fullsatt Tangen kirke med å leste et dikt av Hans Børli. Johnsen sa tankene hans går til både Nordli og Børli når han leser disse diktene: Omsorgen for naturens små og store skapninger, om Nordlis ro og trygghet.

– Tidløse ord om solidaritet og rettferdighet, ord av hyllest til slitere og det arbeidende folket i vissheten om arbeidets verdi for enkeltmennesket, for fellesskapet, og for landet. Vi som er igjen, har en arv å bære. Det er derfor jeg savner deg Odvar, sa Johnsen.

– Men klokskapen din blir aldri borte. Du vokste opp i en annen tid av plikt og rett. De verdiene som bestemoren din sydde inn i bordduken. Gjør din plikt, krev din rett, frihet, likhet og brorskap, verdier som ikke går ut på dato, men som må fylle nye uttrykk i en ny tid, sa Johnsen.

Johnsen sier rikdom er mye mer enn det som uttrykkes med tall.

– Et menneskes verdi bestemmes ikke av hudfarge, opprinnelse og kulturell bakgrunn. Alle må få sin sjanse i livet, sa du, til å finne den beste utgaven av seg selv. Vi snakket mye om dette. Et godt og trygt samfunn skapes av de mellommenneskelige verdier.

Johnsen etterfulgte Odvar Nordli som fylkesmann i Hedmark, og de to sto hverandre nær både personlig og politisk.

(©NTB)

Populært