Meny

EM-kaos: EHF åpner sak mot Kroatia-treneren

Kroatias trener Lino Cervar er i trøbbel. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Foto: NTB scanpix
Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller i sluttfasen av lagenes EM-kamp torsdag.

Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet (EHF) skriver i en epost, som blant andre NTBs EM-reporter har mottatt, at det er åpnet sak mot Cervar.

Han har fram til klokken 17 fredag med å komme med innspill og forklaring i saken. Det er ventet en konklusjon fra EHFs disiplinærkommisjon angående Cervar-saken i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

TV-bildene fra torsdagens kamp viser at Cervar legger en arm rundt en motspiller når Hviterussland jager utligning i sluttsekundene.

Norge møter Kroatia lørdag i en vinn eller forsvinn-kamp.

– Det blir sannsynligvis ikke til noen form for reaksjon mot Cervar i det hele tatt, sa TV 2s Bent Svele til NTB fredag morgen.

I TV3-studio var ekspert Joachim Boldsen klar.

– Cervar bør utestenges fra hovedrunden. Dette hører ingen steder hjemme, sier Boldsen.

Det var på stillingen 24-23 episoden skjedde. Cervar nekter overfor kroatiske medier for å ha gjort noe med overlegg i 25-23-seieren.

Tidligere i EM gikk Slovenias trener Veselin Vujovic ut på banen og stilte seg i målet før Tyskland skulle skyte et straffekast.

(©NTB)

Populært