Bybanen i tunnel og forlengelse av Fløyfjellstunnelen

Byrådet i Bergen har kommet fram til at Bybanen i Bergen skal gå i tunnel. Det samme skal motorveien som i dag går gjennom Ytre Sandviken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Byrådet i Bergen har kommet fram til at Bybanen i Bergen skal gå i tunnel. Det samme skal motorveien som i dag går gjennom Ytre Sandviken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet i Bergen har gjort nok en helomvending i bybanesaken: Dagens motorvei i Ytre Sandviken flyttes inn i en forlenget versjon av Fløyfjellstunnelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den løsningen vi anbefaler bystyret, er at vi vedtar en forlenget versjon av Fløyfjellstunnelen, sa byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) på en pressekonferanse torsdag, skriver Bergens Tidende.

Da byrådet med Arbeiderpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti tiltrådte i 2015, ble det fastslått at Bybanen skulle legges til dagens motorvei i Ytre Sandviken, og at bilene burde flyttes inn i en forlenget versjon av Fløyfjellstunnelen.

Men like før jul førte kostnad og usikkerhet rundt prosjektet til at byrådspartiene gikk inn for fortsatt biltrafikk på motorveien, mens Bybanen blir lagt i tunnel. Store protester fra beboere og nye utredninger fra trafikkeksperter førte til en ny utsettelse av saken.

Torsdag ble det altså klart at byrådet igjen har valgt å legge motorveien i en forlengelse av Fløyfjellstunnelen. Bybanen skal sendes i tunnel fra Sandbrogaten bak Bryggen til Sandviken kirke og deretter fortsette langs Åsaneveien.

En forlengelse av Fløyfjellstunnelen har tidligere blitt sett på som uaktuelt på grunn av kostnaden. Nå skal man imidlertid bruke av pengene som opprinnelig skulle gå til den såkalte Bymiljøtunnelen under sentrum. Byggingen av denne tunnelen blir nå nedprioritert.