– Meyer hadde full ryggdekning i SSB-omorganiseringen

Tidligere SSB-direktør Christine Meyer fikk full støtte i Finansdepartementet for alle skritt hun tok i omorganiseringen, ifølge Torgeir Krag Fylkesnes (SV).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hele omorganiseringsprosessen i SSB har skjedd i nært samarbeid med Finansdepartementet. I alle runder i prosessen har departementet vært involvert som første instans. Hun har hatt full ryggdekning, sier Fylkesnes til NTB.

Han er SVs representant i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som onsdag holder høring om den omstridte SSB-konflikten, som endte med at Christine Meyer måtte gå etter at finansminister Siv Jensen sa at hun hadde mistet tilliten til henne.

Fylkesnes mener på sin side at Meyer nærmest ble ofret etter at den planlagte omorganiseringen av SSB ble politisk betent da det ble kjent at innvandringsforsker Erling Holmøy skulle flyttes over til SSBs statistikkavdeling. Han er ikke enig med LOs og NHOs sjeføkonomer Roger Bjørnstad og Øyvind Dørum som i sine forklaringer til komiteen tidligere onsdag mente at Meyer ikke helt forsto SSBs samfunnsoppdrag.

– Det slår i tilfelle rett tilbake på departementet. Har Finansdepartementet forstått SSBs rolle, sier Fylkesnes.

Ifølge SV-representanten har komiteen innhentet mye ny dokumentasjon om den tette kontakten mellom Meyer og Finansdepartementet. Denne vil bli presentert når finansminister Siv Jensen (Frp) og ekspedisjonssjef Amund Holmsen skal forklare seg senere onsdag.

– Departementet fikk all informasjon om prosessen i flere runder. De har vært med på hele prosessen fra begynnelse til slutt.

– Men plutselig ble ryggdekningen borte og finansdepartementet ble enig med alle kritikerne, selv om de tidligere var helt uenig i at omorganiseringen burde vente til etter Statistikkutvalgets rapport, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden