Mer enn 4 prosents økning i flytrafikken i 2017

Avinor tror på fortsatt vekst i Nord-Norge og regner med ytterligere vekst når ny lufthavn i Bodø står klar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Avinor tror på fortsatt vekst i Nord-Norge og regner med ytterligere vekst når ny lufthavn i Bodø står klar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nær 53 millioner passasjerreiser ble foretatt over Avinors lufthavner i året som gikk. Dette er en økning på 4,1 prosent sammenlignet med 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avinors lufthavner hadde en samlet vekst på ca. 2,1 millioner passasjerer. Oslo lufthavn sto for 1,7 millioner av veksten. Av de øvrige lufthavnene var det sterkest vekst i Tromsø med 8,7 prosent, Bergen med 2,8 prosent og Harstad/Narvik, der økningen var 6,2 prosent i fjor.

– Hovedårsaken til passasjerveksten er en bedring i norsk økonomi, med større optimisme både hos bedrifter og privatpersoner. Også internasjonalt er det en økonomisk oppgang som påvirker besøkstallene til Norge positivt, kommenterer konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Han påpeker at luftfarten har en avgjørende rolle for nasjonal verdiskaping

– Vi forventer en videre vekst i omtrent samme takt, og aktuelle prosjekter de neste årene er utbygging i Tromsø, bygging av ny lufthavn i Bodø, vurdering av ny lufthavnstruktur i Lofoten, Ofoten og Vesterålen, vurdering av ny lufthavn i Hammerfest, samt etter hvert ny lufthavn på Helgeland, avslutter Falk-Petersen.