Malaysia betaler 70 millioner dollar for MH370-funn

Malaysias samferdselsminister Liow Tiong Lai snakker under pressekonferanse i Putrajaya i Malaysia onsdag. Myndighetene i landet har gitt selskapet Ocean Infinity oppdraget med å lete etter vrakdeler fra savnede MH370. Selskapet får ikke betalt hvis det ikke blir gjort funn i løpet av tre måneder. Foto: Sadiq Asyraf / AP / NTB scanpix
Malaysias samferdselsminister Liow Tiong Lai snakker under pressekonferanse i Putrajaya i Malaysia onsdag. Myndighetene i landet har gitt selskapet Ocean Infinity oppdraget med å lete etter vrakdeler fra savnede MH370. Selskapet får ikke betalt hvis det ikke blir gjort funn i løpet av tre måneder. Foto: Sadiq Asyraf / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Malaysia vil betale et amerikansk selskap opptil 70 millioner dollar hvis det klarer å finne vraket eller de «svarte boksene» fra savnede MH370.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malaysias samferdselsminister Liow Tiong Lai opplyser at amerikanske Ocean Infinity har fått oppdraget med å lete, og at selskapet vil få utbetalingen hvis det blir gjort funn av det savnede Malaysia Airlines-flyet innen tre måneder.

Ifølge Liow er det 85 prosents sjanse for at det blir funnet vrakdeler i et nytt leteområde på 25.000 kvadratkilometer som er avgrenset av eksperter.

Det Houston-baserte selskapet får ikke betalt hvis det ikke finner deler fra flyet, som forsvant for nesten fire år siden.

Ocean Infinity opplyste i forrige uke at søkefartøyet Seabed Constructor var på vei til Indiahavet i påvente av en kontrakt med malaysiske myndigheter. Skipet er utstyrt med ubemannede ubåter som kan dykke ned til store dyp.

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er funnet. Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia stanset letingen etter flyet 17. januar i fjor. Den hadde da pågått i 1.046 dager.