Etterlengtet opptur for Gattusos Milan

Leonardo Bonucci (nummer 19) ble matchvinner da Milan slo Crotone 1-0 lørdag. Foto: AP Photo/Luca Bruno / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det har gått trått for Gennaro Gattuso etter at han tok over som hovedtrener for Milan, men lørdag vant laget 1-0 hjemme mot Crotone i Serie A.

Seieren er kun lagets annen etter at Gattuso tok over som hovedtrener i slutten av november

Den tidligere midtbaneterrieren fikk en fryktelig start på hovedtrenerjobben da Benevento, som var uten poeng på sine 14 første Serie A-kamper, reddet ett poeng på overtid mot Milan da keeper Alberto Brignoli headet inn 2-2.

Det skuffende poenget ble etterfulgt av 2-1-seier mot Bologna, men siden den gang hadde laget gått tre kamper uten seier (to tap og én uavgjort).

Lørdag ble Leonardo Bonucci matchvinner med en noe heldig scoring. En corner ble svingt innover, og Crotone-keeper Alex Cordaz' forsøk på en utboksing endte i hodet på Bonucci som forfjamset fikk se ballen gå i mål.

De tre poengene gjør at Milan ligger på 10.-plass med 28 poeng, mens Crotone er på 18.-plass med 15 poeng.

Roma-smell

Seriefemmer Roma gikk på sesongens fjerde tap da Atalanta stakk av med alle poengene i den italienske hovedstaden lørdag.

Danske Andreas Cornelius ga gjestene ledelsen etter 14 minutter, før Marten de Roon la på til 2-0 kun fem minutter senere.

De Roon kom igjen i fokus da han mottok sitt annet gule kort like før pause, og han måtte rusle i garderoben.

Edin Dzeko reduserte til 1-2 etter 56 minutter, men Roma-laget maktet aldri å sette inn 2-2-scoringen som ville gitt ett poeng.

Roma ligger på femteplass med 39 poeng, mens Atalanta er to plasser og ni poeng lenger bak.

Napoli på topp

Napoli befestet sin posisjon på toppen av tabellen ved å slå Hellas Verona 2-0 hjemme.

Midtstopperen Kalidou Koulibaly ga laget ledelsen etter 66 minutter, før José Callejón doblet til 2-0 etter 78 minutter.

Hellas Verona ligger på 19.-plass med 13 poeng, mens Napoli topper med 51 poeng. Serielederen la press på tabelltoer Juventus, som stanget lenge mot Cagliari, men den regjerende mesteren fikk til slutt uttelling.

Federico Bernardeschi ble matchvinner i det 74. minutt. Etter en ny seier skiller det kun ett poeng opp til Napoli. Cagliari faller nærmere nedrykksstreken og har fem poengs margin til Crotone under streken.

Immobile x4

Ciro Immobile ble den store spilleren med fire scoringer da Lazio knuste Spal 5-2 borte.

Tidligere Liverpool-spiller Luis Alberto ga gjestene fra Roma ledelsen etter fem minutter, men Mirko Antenucci utlignet til 1-1 etter åtte minutter. Fra det minuttet skulle alt handle om Immobile og Antenucci.

Førstnevnte satte inn 2-1 og 3-1 etter henholdsvis 19 og 26 minutter, før Antenucci brakte spenning i kampen med sin 2-3-scoring etter 31 minutter.

Immobile var imidlertid ikke ferdig for dagen, og økte til 4-2 etter 41 minutter før han satte inn sitt fjerde for dagen med 5-2-scoringen fem minutter ut i annen omgang.

De fire målene gjør ham til toppscorer i Serie A med 20 mål, to flere enn Inters Mauro Icardi.