Sikkerhetsrådet holder hastemøte om Iran

USAs FN-ambassadør Nikki Haley tok initiativ til fredagens hastemøte om Iran. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
USAs FN-ambassadør Nikki Haley tok initiativ til fredagens hastemøte om Iran. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd samles fredag til et ekstraordinært møte om uroen i Iran. USA ba torsdag om et slikt møte, opplyser rådets ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet skal holdes klokken 15 fredag ettermiddag, opplyser Kazakhstans FN-delegasjon. Det sentralasiatiske landet leder for tiden Sikkerhetsrådet.

Russland har kritisert USAs initiativ for å ta opp situasjonen i Iran i rådet, og det var uklart om russerne eller noen andre ville forsøke å hindre møtet.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley varslet allerede tirsdag at hun ville be Sikkerhetsrådet holde et krisemøte om Iran. Da hadde over 20 mennesker mistet livet i demonstrasjoner og opptøyer mot myndighetene i flere iranske byer siden 28. desember.

Onsdag og torsdag var det massemønstringer i flere byer til støtte for regimet, og siden har det hersket usikkerhet om hvorvidt den gryende protestbølgen er over.

Torsdag var sikkerhetsstyrkene tungt til stede i Teherans gater, og aktiviteten på sosiale medier antydet at protestene er dempet også i provinsene.