Meny

Bil kjørte inn i folkemengde i Melbourne– mange skadd

Påkjørselen i sentrum av Melbourne var trolig en bevisst handling, opplyser politiet. Minst 14 personer er skadd, og to er pågrepet.

Politiet i Melbourne har pågrepet to personer etter at en bil kjørte inn i en folkemengde.

På en pressekonferanse ved 19-tiden lokal tid, sier politiet at de tror handlingen var bevisst.

– Vi tror, basert på hva vi har sett, at dette er en bevisst handling. Motivet er ukjent, sier sjefen for politiet i delstaten Victoria, Russel Barrett, på pressekonferansen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å betegne hendelsen som terror.

Barn med hodeskader

I alt 14 personer er brakt til sykehus etter hendelsen, enkelte av dem med kritiske skader.

FOLKEMENGDE: Slik så det ut på åstedet i Melbourne kort tid etter at den hvite bilen kjørte inn i en folkemengde. Foto: sirvix_a_lot / Twitter/Storyful

Avisen Sydney Morning Herald melder at et førskolebarn er blant de skadde. Barnet, som har fått en hodeskade, er tatt med til sykehus.

– Vi har ikke fått informasjon om at nordmenn er involvert, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Guri Solberg til ABC Nyheter.

Øyenvitnet Chris Gareth sier til Sydney Morning Herald at han så om lag 60–100 mennesker krysse gaten da bilen rammet fotgjengerne.

– Fløy mennesker

20 år gamle Lachlan Read var vitne til den dramatiske hendelsen. Hun forteller at den hvite SUV-en ikke viste tegn til å bremse ned da den kjørte inn i folk i et travelt gatekryss.

– Han kjørte rett over på rødt lys og så sa det bang, bang, bang. Etterpå lå det mennesker på bakken og folk løp til for å hjelpe dem. Det lå kropper på bakken og folk løp til dem – det var kaos, sier hun til The Herald Sun.

Et annet vitne så flere mennesker bli meid ned av bilen.

– Det fløy mennesker overalt. Vi hørte bare dunk, dunk, folk løp vekk til alle kanter, sier en kvinne til radiostasjonen 3AW.

Sentrum stengt

Hendelsen skjedde på Flinders Street ved stasjonen av samme navn cirka klokken 16.40 lokal tid.

Bilder fra stedet viser flere mennesker som ligger på bakken i nærheten av den hvite bilen. Store deler av sentrum i Melbourne er stengt av mens politiet etterforsker hendelsen, og vitner er bedt om å møte opp på politistasjonen.

Australias statsminister Malcolm Turnbull er informert om hendelsen og får informasjon fortløpende.

Se video fra ulykkesstedet her:

Populært