NATO-sjefen gratulerte Macron med håndballseieren 

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kom mandag til Paris. Tirsdag møter han Frankrikes president Emmanuel Macron i Élyséepalasset. Her er han på NATOs hovedkvarter i Brussel. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kom mandag til Paris. Tirsdag møter han Frankrikes president Emmanuel Macron i Élyséepalasset. Her er han på NATOs hovedkvarter i Brussel. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg måtte innrømme nederlag da han møtte Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håndballfinalen mellom Norge og Frankrike var det første som kom på bordet da Stoltenberg møtte Frankrikes forsvarsminister Florence Parly i den franske hovedstaden mandag kveld.

Slik regnet Stoltenberg med at det ville bli på Élyséepalasset tirsdag, men presidenten var for høflig til å ta det opp.

I stedet tok Stoltenberg selv initiativ og gratulerte Macron med seieren.

– Norges plan var å vinne, og så tapte Norge. Men som generalsekretær i NATO gleder det meg å kunne fastslå at Frankrike er alliert i NATO. Så NATO vant håndballfinalen på søndag, sa Stoltenberg til NTB da de to møtte pressen sammen etterpå.

Over 1,5 millioner nordmenn satt benket foran skjermen på søndag da de norske håndballjentene tapte finalen mot Frankrike. Stoltenberg var én av dem.

– Jeg så den, både fordi jeg ofte ser slike finaler, og fordi faren min Thorvald er veldig opptatt av damehåndball. Men også fordi jeg visste jeg skulle hit. Jeg gledet meg egentlig til å ta imot gratulasjoner, sa Stoltenberg i forkant av Élysée-besøket.

Macron arrangerte en mottakelse for de franske håndballjentene på Élysée kvelden før han tok imot Stoltenberg.