Meny

Peru-spiss kan miste skjebnekamper etter "unormal dopingprøve"

Paolo Guerrero har testet positivt på et forbudt stoff. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den peruanske fotballprofilen Paolo Guerrero er midlertidig suspendert etter å ha avlagt det som omtales som en "unormal dopingprøve".

33-åringen er ilagt 30 dagers suspensjon av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Guerrero skal ha vært svært overrasket over beskjeden, ifølge ESPN. Spillerens advokat avviser at Peru-profilen har inntatt et forbudt stoff.

Den aktuelle dopingprøven skal ha blitt avgitt etter 0-0-kampen mot Argentina i VM-kvalifiseringen 5. oktober.

– Det som foreligger nå, er en unormal test for en stimulerende substans, og slik saken står nå er den ikke klassifisert som en positiv prøve, sier sjefens for antidopingkomiteen i Det brasilianske fotballforbundet, Fernando Solera, til SportTV.

Guerrero spiller klubbfotball nettopp i Brasil.

– For øyeblikket anses ikke Guerrero for dopet. Vi kan samtidig ikke si noe om stoffet dette dreier seg om, for spilleren har rett til å forsvare seg og forklare hva stoffet er, tilføyer Solera til ESPN Brazil.

Til det britiske nyhetsbyrået Reuters forklarer spillerens mor, Petronila Gonzales, den unormale prøven med at Guerrero slet med en kraftig forkjølelse i forbindelse med Argentina-kampen.

– Det her er over om 30 dager, og da er han klar igjen. Han er en eksemplarisk mann, sier moren.

Nyheten om måltyvens suspensjon kommer svært ubeleilig for Peru, som senere denne måneden skal ut i viktige VM-omspillskampene mot New Zealand. De kan en av lagets viktige menn nå gå glipp av.

Guerrero har tidligere spilt for blant andre Bayern München.

(©NTB)

Populært