Meny

Statssekretær Sandberg beklager muslimkritisk innlegg på Facebook

«Hvorfor i helvete skal vi unnskylde dem, ta imot og gi med åpne armer når de fan ikke vil ta imot?»

Sist fredag ble Line Miriam Sandberg (Frp) utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Foto: Skjermdump fra Facebook

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nyutnevnte statssekretæren Line Miriam Sandberg (Frp) beklager et innlegg hun skrev mot muslimer på Facebook i sommer.

– Jeg beklager formuleringen i det jeg skrev på Facebook. Å beskrive muslimer som en gruppe eller trekke fram religioner er uakseptabelt, og jeg forstår reaksjonene, sier Sandberg til NRK.

Sist fredag ble hun utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. I de siste dagene har et innlegg Sandberg skrev på Facebook i sommer, blitt mye delt i sosiale medier.

«Må bedøve hjernen for ikke å eksplodere»

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er gift med statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Line Miriam Sandberg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Hvorfor fortsetter noen av de å spre frykt og hat, terror og galskap som de faktisk har flyktet fra? Hvorfor i helvete skal vi unnskylde dem, ta imot og gi med åpne armer når de fan ikke vil ta imot?, skrev Sandberg etter å ha innledet med at hun noen ganger ikke tør å si hva hun føler og at hun måtte «bedøve hjernen for ikke å eksplodere» før verden var klar til å høre hva hun tenker.

Sandberg avsluttet med å slå fast at «nå bør silkehanskene av og hardere lut til».

Høie: – Uakseptabelt

Helseminister Bent Høie (H) sier at han tar avstand fra Sandbergs uttalelser.

– Det er uakseptabelt å beskrive muslimer som gruppe på den måten. Samtidig er det viktig å påpeke at alle kan gjøre feil, sier statsråden.

Helseminister Bent Høie (H) Foto: NTB scanpix

Ifølge Høie har Sandberg forsikret at hun i sin nye rolle vil stille seg bak regjeringens politikk, også i sosiale medier.

Line Miriam Sandberg har i mange år vært en profilert fylkespolitiker i Troms. Hun har vært fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, ledet Troms Frp, og sitter i partiets sentralstyre.

Populært