Rapport: Klimaendringer har kostet amerikanerne dyrt

Klimaendringer har allerede kostet amerikanere milliarder av dollar hvert år, og kostnadene forventes å stige, ifølge en rapport fra myndighetene. Her fra orkanen Harveys herjinger i en marina i Texas. Foto: AP / David Goldman / NTB scanpix
Klimaendringer har allerede kostet amerikanere milliarder av dollar hvert år, og kostnadene forventes å stige, ifølge en rapport fra myndighetene. Her fra orkanen Harveys herjinger i en marina i Texas. Foto: AP / David Goldman / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klimaendringer har allerede kostet amerikanere milliarder av dollar hvert år, og kostnadene forventes å stige, ifølge en rapport fra myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rapport som ble frigitt mandag konkluderer med at USAs regjering har brukt rundt 350 milliarder dollar i løpet av det siste tiåret på katastrofehjelpeprogrammer og for å dekke tap etter flom og ødelagt avlinger.

Tallet inkluderer ikke tapene fra årets skogbranner og orkaner, som forventes å være blant de dyreste i USAs historie.

Rapporten sier at det for øyeblikket ikke er noen strategisk plan for å håndtere disse tilbakevendende kostnadene, som kan vokse til å utgjøre en budsjettkostnad på 35 milliarder dollar per år innen 2050.

President Donald Trump har kalt klimaendringer for oppspinn, melder nyhetsbyrået AP.