Las Vegas-drapsmannens lapp hadde utregninger for å øke presisjonen

Etterforskerne står fortsatt uten motiv en uke etter massakren i Las Vegas. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
Etterforskerne står fortsatt uten motiv en uke etter massakren i Las Vegas. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En lapp som ble funnet på hotellrommet til Las Vegas-drapsmannen Stephen Paddock, inneholdt utregninger for å øke nøyaktigheten på kulene han avfyrte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utregningene var til hjelp for hvor Paddock skulle sikte for å drepe så mange som mulig, ifølge flere av politibetjentene som stormet inn på hotellet og fant Paddock død på Mandalay Bay hotell og kasino.

I et intervju med CBS-programmet «60 minutes» forteller flere av betjentene om det som møtte dem da de kom inn i hotellsuiten.

– Jeg kunne se at han hadde skrevet distansen, høyden han var på og hvor mye kulene ville falle på vei mot folkemengden, sa Dave Newton i Las Vegas-politiet.

Newton la til at å trenge seg inn på rommet og finne Paddocks kropp med en stor mengde våpen, var som tatt rett ut av en film:

– Det var uhyggelig.

Fra sin hotellsuite i 32. etasje avfyrte Paddock flere hundre skudd mot 21.000 konsertpublikummere 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret.