Familiemedlem pågrepet og avhørt etter påkjørsel i Ås

En politibil parkert ved stedet i Ås der en mann i 70-årene ble påkjørt av en lastebil torsdag kveld. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
En politibil parkert ved stedet i Ås der en mann i 70-årene ble påkjørt av en lastebil torsdag kveld. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mistenker at mannen i 70-årene som ble fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader, ble kjørt på med overlegg i Ås. Sjåføren er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Føreren av lastebilen, en mann i 40-årene, er i nær familie med den skadde, men politiet ønsker ikke å være mer detaljert enn det. Mannen ble avhørt torsdag kveld.

– Det ble gjort et startavhør, men det følges opp videre på dagtid fredag. Det blir ingen flere aktive avhør gjennom natten, opplyste operasjonsleder Kari Monsen i Sør-Øst politidistrikt til NTB natt til fredag.

Tilstanden ble først beskrevet som kritisk, men dette ble nedjustert til alvorlige skader, men ikke livstruende, natt til fredag, melder VG.

– Den skadde mannen har flere beinbrudd i kroppen, men det er for tidlig å si noe om indre skader og eventuelle komplikasjoner, sa Monsen til NTB.

Politiet vil komme med mer detaljert informasjon fra etterforskningen fredag.

Påkjørselen skjedde i Ås i Follo i Akershus i 19-tiden torsdag. Tidligere samme dag rykket politiet ut til samme adresse i forbindelse med en utløst voldsalarm, noe som styrker mistanken om at handlingen ble utført med vilje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mistenker at det er en forsettlig handling og har vitneopplysninger som tilsier det, sa operasjonsleder Leif Olav Holten i Sør-Øst politidistrikt til VG.

– Den pågrepne lastebilsjåføren er siktet for forsettlig påkjørsel og familievold, fortalte Holten.

Politiet foretok torsdag åstedsundersøkelser, sikring av spor og undersøkelser av kjøretøyet. Vitner og familiemedlemmer ble avhørt.