Familiemedlem pågrepet og avhørt etter påkjørsel i Ås

En politibil parkert ved stedet i Ås der en mann i 70-årene ble påkjørt av en lastebil torsdag kveld. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
En politibil parkert ved stedet i Ås der en mann i 70-årene ble påkjørt av en lastebil torsdag kveld. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet mistenker at mannen i 70-årene som ble fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader, ble kjørt på med overlegg i Ås. Sjåføren er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føreren av lastebilen, en mann i 40-årene, er i nær familie med den skadde, men politiet ønsker ikke å være mer detaljert enn det. Mannen ble avhørt torsdag kveld.

– Det ble gjort et startavhør, men det følges opp videre på dagtid fredag. Det blir ingen flere aktive avhør gjennom natten, opplyste operasjonsleder Kari Monsen i Sør-Øst politidistrikt til NTB natt til fredag.

Tilstanden ble først beskrevet som kritisk, men dette ble nedjustert til alvorlige skader, men ikke livstruende, natt til fredag, melder VG.

– Den skadde mannen har flere beinbrudd i kroppen, men det er for tidlig å si noe om indre skader og eventuelle komplikasjoner, sa Monsen til NTB.

Politiet vil komme med mer detaljert informasjon fra etterforskningen fredag.

Påkjørselen skjedde i Ås i Follo i Akershus i 19-tiden torsdag. Tidligere samme dag rykket politiet ut til samme adresse i forbindelse med en utløst voldsalarm, noe som styrker mistanken om at handlingen ble utført med vilje.

– Vi mistenker at det er en forsettlig handling og har vitneopplysninger som tilsier det, sa operasjonsleder Leif Olav Holten i Sør-Øst politidistrikt til VG.

– Den pågrepne lastebilsjåføren er siktet for forsettlig påkjørsel og familievold, fortalte Holten.

Politiet foretok torsdag åstedsundersøkelser, sikring av spor og undersøkelser av kjøretøyet. Vitner og familiemedlemmer ble avhørt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden