King åpnet målkontoen

Joshua King ble matchvinner da Bournemouth slo Brighton for annen gang på fem dager og sendte sørkystrivalen ut av ligacupen. Foto: John Walton, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joshua King scoret sitt første Bournemouth-mål for sesongen da han ble matchvinner med sitt 1-0-mål mot Brighton i ligacupen tirsdag.

Den norske landslagsspissen viste stigende form da Bournemouth sist helg tok sesongens første trepoenger i Premier League mot nettopp Brighton. Da var innbytter Jordon Ibe kampens store spiller.

Tirsdag startet King på benken, men ble byttet inn for Lys Mousset i det 79. minutt av en til da målløs kamp. Det ble ingen mål i ordinær tid, men åtte minutter ut i første ekstraomgang scoret King etter veggspill med Marc Pugh og sendte hjemmelaget i ledelse.

Det målet var nok til å gi Bournemouth plass i åttedelsfinalen.

King scoret 16 Premier League-mål forrige sesong, men er målløs i sine fem første PL-kamper denne sesongen.

Fem PL-lag tapte

King var ikke eneste nordmann som kunne glede seg over avansement tirsdag, men Alexander Tettey ble sittende på benken da Norwich vant 3-1 borte mot Brentford.

Brighton var ett av tre Premier League-lag som ble slått ut av divisjonsrivaler tirsdag. Liverpool (mot Leicester) og Huddersfield (mot Crystal Palace) var de andre.

Dessuten forsvant Stoke og Burnley, som måtte gi tapt for henholdsvis Bristol City og Leeds.

Straffedrama

Mest dramatisk var det da Burnley forsvant ut av cupen, selv om dramaet lot vente lenge på seg. Kampen var målløs i 80 minutter, men da dommeren blåste av sto det 2-2.

Hadi Sacko ga Leeds ledelsen, men Chris Wood utlignet på straffespark i det 89. minutt. Leeds jublet igjen da Pablo Hernández scoret på straffespark fire minutter på overtid, men Robbie Bradys utligning i sjette tilleggsminutt berget Burnley igjen.

Etter to målløse ekstraomganger vippet straffedramaet til sist gjestenes vei. Leeds scoret på alle sine fem straffespark, mens James Tarkowskis skudd ble reddet av keeper Andy Lonergan.