FBI etterforsker påkjørselen i Charlottesville

En skadd fraktes bort etter hendelsen hvor en bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville. Foto: Shaban Athuman / AP / NTB scanpix
En skadd fraktes bort etter hendelsen hvor en bil kjørte inn i en folkemengde i Charlottesville. Foto: Shaban Athuman / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI skal etterforske hendelsen der en bil kjørte inn i en folkemengde under en demonstrasjon i Charlottesville. En kvinne omkom og 19 ble skadd i angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Volden og dødsfallene i Charlottesville rammet rett i hjertet av amerikansk lov og rett, sier USAs justisminister Jeff Sessions.

– Når slike handlinger blir utført på grunn av rasefordommer og hat, går det mot våre kjerneverdier og kan ikke bli tolerert, la han til.

Ifølge CNN er 20 år gamle James Alex Fields jr. pågrepet, siktet for å stå bak ugjerningen. En 32 år gammel kvinne døde og 19 personer ble skadd i hendelsen.

I tillegg ble 15 personer skadd i andre sammenstøt i byen samme dag.

De hvite nasjonalistene hadde samlet seg i byen for å demonstrere mot at Charlottesville har besluttet å fjerne statuen av sørstatsgeneral Robert E. Lee fra en park i byen. Det skapte flere sammenstøt med motdemonstranter.