Danmarks finalebilletter revet vekk

Glade danske supportere under EM-semifinalen mot Østerrike. Det var kamp om den danske billettkvoten til finalen, og alle 1000 billetter forsvant på 20 minutter. Foto: Ermindo Armino, AP / NTB scanpix
Glade danske supportere under EM-semifinalen mot Østerrike. Det var kamp om den danske billettkvoten til finalen, og alle 1000 billetter forsvant på 20 minutter. Foto: Ermindo Armino, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks kvote på 1000 billetter til søndagens EM-finale i fotball mot Nederland ble revet vekk på bare 20 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Danmarks fotballforbund (DBU) på Twitter.

– Alle billettene til søndagens finale er solgt. 20 minutter tok det. Vi gleder oss, sto det.

Kvinnelandslaget har skapt fotballfeber i Danmark, og dansk TV2 kunne fredag melde at nesten 1,5 millioner dansker fulgte med på TV da finalebilletten ble sikret.

I første omgang var seersnittet 724.000, i annen omgang var det steget til 1.167.000. I snitt ble semifinalen sett av en drøy million, og den hadde en markedsandel på skyhøye 67 prosent.

Mest sett

– Dermed var EM-semifinalen den mest sette fotballkamp på dansk TV i år, melder kanalen. Forrige gang en fotballkamp hadde høyere seertall i Danmark var under mennenes EM i fjor.

Alle Danmarks fem kamper under EM-sluttspillet er blant de sju mest sette fotballkamper på dansk TV i år.

Eneste herrekamper som sniker seg inn på listen er VM-kvalifiseringskampen for menn mot Romania på 2.-plass (684.000 seere i snitt) og landskampen for menn mot Tyskland på 4.-plass (487.000).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seierskampen mot Norge i EM har 3.-plassen med 555.000 seere.

Kopi

Danmarks kvinnelandslag i fotball er i sin aller første finale og har søndag sjansen til å kopiere mennenes EM-gull for 25 år siden.

Den gang ble Nederland slått i semifinalen og Tyskland i finalen. Kvinnene tok seg av tyskerne allerede i kvartfinalen og møter Nederland i finalen. I Enschede venter fullt hus med nær 30.000 på tribunen, men minst 1000 av dem kommer til å være danske.