Meny

Sagan uteblir fra EM-startlistene

Slovakias Peter Sagans navn uteblir fra EM-startlistene. Foto: Daniel Karmann / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjerende mester Peter Sagan ser ut til å ikke være en del av startfeltet under EM i sykling i danske Herning i starten av august.

Slovakens navn er ikke å finne på de foreløpige startlistene til fellesstarten 6. august, som er vedlagt en pressemelding fra arrangøren.

Sagan er regjerende mester, og det var ventet at stjernen ville forsøke å forsvare tittelen i Herning. Det ser imidlertid ikke ut til å skje, da Bora-rytteren har meldt sin ankomst til Polen rundt, som avsluttes 4. august.

Sagan kom i søkelyset under årets Tour de France, da han først vant en etappe, før han dagen etter ble kastet ut av rittet på grunn av en duell med Mark Cavendish på oppløpet, som førte til at briten falt og måtte bryte.

Med på startlisten til EM er blant andre den norske duoen Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Den hurtige italieneren Elia Viviani har også meldt seg til start. Det samme har de to belgierne Jens Debusschere og Jens Keukeleire.

På tempoen er blant andre den polske tempohesten Maciej Bodnar på startlisten. Bora-rytteren vant tempoetappen med start og mål i Marseille på den nest siste etappen av årets Tour de France.

(©NTB)

Populært