18 drept i flere sammenstøt i Afghanistan

18 mennesker ble drept i tre separate angrep rundt om i Afghanistan fredag, der volden har tiltatt de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks politimenn ble drept da krigere fra Taliban stormet en kontrollpost i den vestlige provinsen Farah, sier politiet.

– Hendelsen fant sted tidlig fredag. Angrepet ble slått tilbake takket være nylig utplasserte styrker i området, forteller polititalsmann Iqbal Baher, som legger til at angrepet ble stanset da nye afghanske sikkerhetsstyrker ble sendt ut til området.

I et annet sammenstøt i provinsen fredag ble fem Taliban-opprørere drept og ni såret. Afghanske sikkerhetsstyrker led ingen tap, ifølge Baher.

I en tredje hendelse fredag ble sju sivile drept og ytterligere fem såret etter at et kjøretøy ble rammet av en veibombe i Achin-distriktet i den østlige provinsen Nangarhar. De lokale myndighetene legger skylden på ekstremistgruppen IS. Achin er et av få områder der IS har erobret territorium i Afghanistan.

Nattlige angrep på veisperringer og kontrollposter er blitt vanlige den siste tiden og skjer nesten ukentlig. I forrige uke ble ti politifolk drept da opprørere angrep en politipost i Herat-provinsen.

Afghanske sikkerhetsstyrker er i stor grad overveldet og demoralisert av krigen i landet. Torsdag vedtok NATOs forsvarsministermøte i Brussel å øke tilstedeværelsen i Afghanistan.

Personvernpolicy