Trump mottar Moon til Korea-samtaler

Sør-Koreas president Moe Jae-in besøker i slutten av måneden sin amerikanske motpart i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix
Sør-Koreas president Moe Jae-in besøker i slutten av måneden sin amerikanske motpart i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump mottar senere denne måneden Sør-Koreas president Moon Jae-in til samtaler om Nord-Koreas atomprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump er vert for Moon 29. og 30. juni. De to presidentene skal diskutere hvordan de kan utvide samarbeidet mellom USA og Sør-Korea, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Samtalene vil dreie seg om hvordan de to landene kan hindre Nord-Koreas atomprogram.

– Trump og Moon vil strebe etter å fremme samarbeid på økonomiske og globale temaer, og de vil koordinere Nord-Korea-relaterte saker, blant dem hvordan man kan hindre den økende trusselen fra Nord-Korea, heter det i uttalelsen.

Moon, som ble tatt i ed som president i forrige måned, har sagt at han er åpen for å forhandle med fienden i nord. Trump har også sendt signaler om at han vil være villig til å ta i bruk ny taktikk for å håndtere Nord-Korea, og har søkt støtte i Beijing for kinesisk drahjelp.

Meldingen om møtet mellom Trump og Moon kom samme dag som forsvarsminister Jim Mattis og forsvarssjef Joe Dunford i en høring i forsvarskomiteen i Senatet tirsdag sa at trusselen fra Nord-Korea ikke har avtatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nord-Korea er den mest presserende og farligste trusselen mot fred og sikkerhet, sa Mattis.

– Regimets atomvåpenprogram utgjør en åpenbar og tilstedeværende fare for alle, og regimets provokative handlinger, i strid med internasjonalt lovverk, har ikke minsket, til tross for FN-resolusjoner og sanksjoner, sa Mattis.

Å håndtere Nord-Korea militært vil føre til omfattende konsekvenser, advarte Mattis.

– Det vil være en krig ulikt alt annet vi har sett siden 1953. Det vil være en svært, svært alvorlig krig, sa han.