Lapadula-hattrick i storseier

Gianluca Lapadula (nummer to fra venstre) gratuleres med ett av sine tre mål i Italias 8-0-seier over San Marino. Foto: Fabio Muzzi, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Milan-spiller Gianluca Lapadula scoret tre mål da Italia knuste San Marino 8-0 i en landskamp i fotball onsdag.

Juventus forbereder seg til mesterligafinale mot Real Madrid, og det begrenset landslagssjef Gian Piero Venturas muligheter i uttaket. Han mønstret et ungt lag med uttalt B-preg, men det ble storseier likevel.

"Gli Azzurri" manglet faktisk bare ett mål på å tangere Italias største seier noensinne, 9-0 over USA i 1948.

Keeper Simone Scuffet, Atalanta-forsvarer Andrea Conti, Sassuolo-spiss Domenico Berardi og den 19-årige Fiorentina-angriperen Federico Chiesa var blant dem som debuterte.

Lapadula stjal rampelyset med sine scoringer i det 10., 19. og 49. minutt. Italia ledet 4-0 før det var spilt 20 minutter og scoret fire ganger til på de 20 første minuttene i annen omgang.

San Marino holdt nullen i de siste 25 minuttene av hver omgang og unngikk det som kunne blitt et rekordstort tap.

Gian Marco Ferrari, Andrea Petagna, Mattia Caldara og Matteo Politano scoret også, mens et selvmål av Giovanni Bonini fastsatte resultatet.

San Marino, som er i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, er utenfor topp 200 på FIFA-rankingen og er nest svakest rangerte europeiske landslag, med bare Gibraltar bak seg.