Sjette pågrepne løslatt etter terrorangrepet i Manchester

/Politiet utenfor boligen i Nuneaton i England, der de arresterte den sjuende personen i forbindelse med terrorangrepet i Manchester. Mannen er nå løslatt. Foto: Joe Giddens / PA / AP / NTB scanpix
/Politiet utenfor boligen i Nuneaton i England, der de arresterte den sjuende personen i forbindelse med terrorangrepet i Manchester. Mannen er nå løslatt. Foto: Joe Giddens / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Manchester har løslatt en 21 år gammel mann uten siktelse i forbindelse med etterforskningen av bombeterroren mot Manchester Arena i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er den sjette av de pågrepne som løslates, mens ti personer fortsatt er i politiets varetekt i påvente av avhør og ytterligere etterforskning.

Til sammen 22 personer, inkludert sju barn, ble drept da en bombe eksploderte etter en Ariana Grande-konsert på Manchester Arena mandag 22. mai.

Mannen som ble løslatt onsdag, ble arrestert i byen Nuneaton to dager etter angrepet, mer enn 180 kilometer fra Manchester.

– Slik det er nå har i alt 16 personer blitt arrestert i forbindelse med etterforskningen. Av disse er seks i ettertid løslatt uten siktelser, bekrefter politiet i en uttalelse.

I tillegg er faren og broren til den antatte gjerningsmannen Salman Abedi pågrepet i Libya. Ifølge libyske myndigheter var de to brødrene medlemmer av en gruppe knyttet til de ytterliggående islamistene i IS, som også har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Abedi hadde libyske foreldre, men ble født i England.