«Ett minutt med støy» for Manchester

Fredag markeres «Ett minutt med støy» for Manchester over hele Europa. Norske Konsertarrangører oppfordrer norske konsertarrangører til å delta i markeringen. Her plasserer et barn blomster på et minnested i Manchester. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix
Fredag markeres «Ett minutt med støy» for Manchester over hele Europa. Norske Konsertarrangører oppfordrer norske konsertarrangører til å delta i markeringen. Her plasserer et barn blomster på et minnested i Manchester. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag markeres «Ett minutt med støy» for Manchester på konserter over hele Europa. Norske Konsertarrangører oppfordrer bransjen til å delta i markeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre tanker går til de berørte og våre kolleger i britisk arrangørbransje. Vi oppfordrer våre medlemmer som har konsert fredag 26. mai, til å bli med på markeringen for å minnes ofrene for denne tragedien, heter det i en uttalelse fra bransjeorganisasjonen.

Under konserter på fredag oppfordres spillesteder, artister og publikum til å gå sammen om å lage «One minute of noise». Markeringen kan skje både før, under og etter selve konserten.

De som deltar, blir også bedt om å ta opp video av markeringen og legge den ut på en felles Facebook-side før søndag kveld med navnet på spillested, byen og bandet eller bandene som spilte.

Norske Konsertarrangører var i kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste like etter angrepet og opplyser at de fikk klar beskjed om at trusselbildet ikke var endret etter hendelsen i Manchester. Organisasjonen anbefaler arrangører i Norge å ha tett dialog med sine lokale politimyndigheter angående sikkerheten ved sine arrangementer.

Norske Konsertarrangører er sammen med 16 andre europeiske interesseorganisasjoner medlem av det internasjonale nettverket Live-DMA som representerer over 2.500 spillesteder og festivaler fordelt på 13 europeiske land.