Sogndal skapte mer hodebry for Solskjær

Sogndals trener Eirik Bakke hadde mye å glede seg over tirsdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sogndals trener Eirik Bakke hadde mye å glede seg over tirsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjærs Molde står med fem strake kamper uten seier etter at Sogndal ble for sterk med 2-1 dagen før nasjonaldagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for en sårt etterlengtet opptur endte fotballens store festdag i en ny porsjon hodebry for Molde-trener Solskjær.

– Vi er veldig skuffet. Vi kom ikke opp på det nivået vi er nødt til for å vinne kamper i Eliteserien. Det handler om kvalitet og tempo. Vi slipper inn enkle mål og scorer ikke nok, sa Solskjær til Eurosport etter kampen.

Han sammenligner situasjonen litt med den Molde sto oppe i forrige sesong. Da måtte laget også jobbe seg gjennom en tung periode.

– Men jeg er mer bekymret nå enn da. Den gangen hadde vi ikke spillermaterialet, det har vi nå, sa Solskjær.

Dårlig statistikk

Sogndal fortsetter på sin side poengfangsten og gjorde slutt på det som har vært en meget svak 16. mai-statistikk.

Sogndal har vært Eliteseriens svakeste lag på 16. mai. 15 ganger hadde laget spilt kamp på fotballens nasjonaldag foran tirsdagens oppgjør i Molde, og 11 av dem hadde endt med tap. Kun én seier var fasiten, viste statistikk utarbeidet av Eurosport.

Med til historien hører det at Sogndal hadde spilt alle sine 16. mai-kamper på bortebane. Det var det også tirsdag, men i Molde slo mannskapet til Eirik Bakke meget fra seg.

– Jeg følte vi var det beste laget stort sett hele kampen. Jeg er imponert av gutta hvordan gutta sto imot og kjempet som et lag, sa Bakke til Eurosport etter kampslutt.

– Samtidig føler jeg med Ole Gunnar. Det er en tung tid hvor mye går mot dem, og de sliter også med mange skader, tilføyde han.

Redusering ikke nok

Dermed tok laget fra saftbygda også sin første borteseier i Eliteserien siden møtet med Lillestrøm på Åråsen 25. september i fjor. Siden da hadde det gått seks kamper.

Første omgang i Molde var målløs, men etter pause gikk det bare tre minutter før bortelagets tilhengere fikk noe å juble for. Martin Ramsland var nådeløs da han fikk avslutte i god posisjon foran mål og banket inn ledermålet.

– Jeg fikk satt den venstre nede i hjørnet. Det var veldig godt å se den gå inn, sa målscoreren til Eurosport etter kampen.

Rett etterpå fikk lagkamerat Eirik Schulze en stor mulighet til å doble ledelsen, men Molde-keeper Andreas Linde avverget. Det klarte han ikke tre minutter senere da samme Schulze fikk ballen servert av Gilbert Koomson. Ballen suste kontant inn i nettet bak Linde.

Molde slo umiddelbart tilbake ved Björn Bergmann Sigurdarson, men nærmere poeng kom ikke hjemmelaget.

– Dette er stort på 16. mai. Det står respekt av det vi leverte i dag, sa Sogndal-forsvarer Kjetil Wæhler.

Kapteinen skadd

Gode nyheter var det heller ikke for Molde at kaptein Ruben Gabrielsen måtte forlate banen allerede etter en halvtimes spill med skade. Forsvarskollega Joona Toivio overtok kapteinsbindet.

Omfanget av Gabrielsens skade er ikke kjent, men kampene kommer tett som hagl i mai. Dermed kan Molde fort måtte unnvære sin kaptein i tiden som kommer.

– Skaden min betyr ingenting. Jeg synes bare synd på gutta som har det veldig vondt nå. Vi må bare stå sammen, for sånn er fotballen noen ganger. Vi skal klare å snu dette, sa Gabrielsen etter kampen.

Med tirsdagens seier klatret Sogndal opp på 11 poeng etter sesongens ni første kamper. Det er samme antall poeng som Molde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden