Forhandlinger om jordbruksoppgjøret på overtid 

Bondeorganisasjonene krever et realt løft for landbruket i år, særlig for små og mellomstore bruk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Bondeorganisasjonene krever et realt løft for landbruket i år, særlig for små og mellomstore bruk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Partene i jordbruksoppgjøret gikk mandag fra hverandre – uten å ha kommet til enighet. Det blir nye samtaler tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Situasjonen er fortsatt uavklart. Partene har vært i intense forhandlinger i dag, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag til NTB.

Litt etter klokka 23 melder NRK at det blir nye samtaler tirsdag, selv om den selvpålagte fristen utløp mandag.

Staten og bondeorganisasjonene hadde flere møter gjennom helgen, og søndag pågikk forhandlingene til over midnatt, uten å bli enige. Mandag formiddag og ettermiddag fortsatte møtene, men avstanden blir fremdeles beskrevet som stor. Det skiller 1 milliard kroner mellom statens tilbud og bøndenes krav. Bondeorganisasjonene krever at inntektsgapet til andre grupper tettes, og at oppgjøret gir et vesentlig løft for små og mellomstore bruk.

– Det strammer seg til. Vi er opptatt av at vi nå må få et løft for landbruket og slik sikre rekruttering og mangfold, sier Jakobsen.

Ifølge kilder tett på forhandlingene var det ventet en avklaring i løpet av mandagen, selv om partene også kan velge å fortsette samtalene utover i uka. Norsk Bonde- og Småbrukarlag har brutt forhandlingene hvert år i denne stortingsperioden, mens Bondelaget skrev under på en avtale i fjor og året før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden