Finland fikk bank av vertsnasjonen

Frankrike imponerte stort i 5-1-seieren over Finland i ishockey-VM. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frankrike ristet raskt av seg skuffelsen etter tapet for Norge. Søndag slo hjemmenasjonen til med en knallsterk 5-1-seier over Finland i ishockey-VM.

Det franske laget innledet mesterskapet med å tape 2-3 i møtet med Petter Thoresens mannskap, men vertene hevet seg stort mot Finland.

Pierre Bellemare ga Frankrike ledelsen etter litt over 14 minutter, men halvannet minutt ut i midtperioden satte Mikko Lehtonen inn utligningsmålet. Da trodde mange at Finland kom til å styre showet, men den gang ei.

Antoine Roussel førte franskmennene tilbake i tet etter nesten 34 minutter, og i overtall ikke lenge etterpå økte Valentin Claireaux til 3-1. Roussel ble tomålsscorer med sin scoring snaut tolv minutter før slutt.

Enkelt for Canada

Finland tok ut målvakten på tampen i en desperat måljakt. Det utnyttet Frankrike seg av da Damien Fleury fastsatte resultatet til 5-1.

Finland står med tre poeng etter to kamper. Laget åpnet VM med 3-2-seier over Hviterussland fredag.

Canada fikk ikke uventet en enkel dag på jobben mot Slovenia. Nate MacKinnon ble dagens mann for canadierne med sine tre scoringer i det som ble en kontrollert 7-2-seier. Canada står med full pott så langt i Norges gruppe.

Tosifret

USA vant også 7-2 i sitt møte med Danmark. Anders Lee ble den store helten med hele fire scoringer. Morten Madsen og Nichlas Hardt sto bak danskenes to trøstemål.

Danmark står med null poeng etter to kamper i gruppe A, som spilles i tyske Köln.

Russland hadde på sin side små problemer med å beseire Italia med formidable 10-1. Det russiske laget fikk dermed langt enklere spill enn i møtet med Sverige fredag. Der måtte det straffeslag til for å ordne russisk seier.

Søndag var Artemij Panarin, Vladislav Namestnikov og Sergej Andronov toneangivende for en av VM-favorittene med to scoringer. Det var aldri tvil om hvor seieren ville havne.