Diplomatiske samtaler mellom USA og Russland i New York

Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov skal møte en representant fra det amerikanske utenriksdepartementet for diplomatiske samtaler i New York. Foto:  Richard Drew / AP / NTB scanpix
Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov skal møte en representant fra det amerikanske utenriksdepartementet for diplomatiske samtaler i New York. Foto:  Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland og USA skal møtes til diplomatiske samtaler med mål om å bedre forholdet mellom de to stormaktene, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet opplyser i en kort uttalelse fredag at statssekretær Tom Shannon skal møte Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov i New York neste uke. Der skal det diskuteres «en rekke bilaterale saker».

Samtalene som starter mandag, skal etter planen ta opp temaer som lenge har skapt irritasjon og spenninger i forholdet mellom de to landene, og som er med på å hindre samarbeid om større saker.

I april møtte USAs utenriksminister Rex Tillerson Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva. De to var da enige om at det er viktig å bedre dialogen mellom USA og Russland, spesielt når det gjelder uenighetene om Syria og hva som trengs for å få slutt på den seks år lange borgerkrigen.

Riabkov uttaler at møtet hans med Shannon blant annet skal dekke spørsmål knyttet til hvordan diplomatiske representanter i de to landene opererer.