Meny

Fotballfans døde av elektrisk støt under TV-titting i Nigeria

Manchester Uniteds Antonio Valencia og Anderlechts Frank Acheampong i duell i torsdagens europaligaoppgjør på Old trafford i Manchester. Mens kampen pågikk døde sju fotballfans i Nigeria da en strømledning falt ned på bygningen der de fulgte kampen på TV. Foto: AP/Dave Thompson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Manchester Uniteds Antonio Valencia og Anderlechts Frank Acheampong i duell i torsdagens europaligaoppgjør på Old trafford i Manchester. Mens kampen pågikk døde sju fotballfans i Nigeria da en strømledning falt ned på bygningen der de fulgte kampen på TV. Foto: AP/Dave Thompson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Minst sju fotballfans døde og elleve ble skadd da en høyspentledning falt ned på en bygning mens de satt og så Manchester Uniteds europaligakamp torsdag kveld.

Hendelsen skjedde i havnebyen Calabar sør i landet mens Manchester United spilte kvartfinale mot belgiske Anderlecht. Oppgjøret ble overført på satellitt-TV, og mange fotballinteresserte var samlet for å følge kampen.

– Vi mottok en rapport om hendelsen rundt klokken 10 på kvelden, og da vi kom til stedet hentet vi ut sju døde som hadde fått elektrisk støt da en høyspentledning falt ned på dem, sier politiets talskvinne Irene Ugbo.

Hun opplyser at elleve andre supportere ble skadd og fraktet til sykehus, en av dem med kritiske skader.

Lokale medier skriver at så mange som 30 mennesker var fryktet døde i hendelsen.

(©NTB)

Populært