Fremmede nasjoner kan ha forstyrret brexit-avstemningen

Fremmede nasjoner kan ha vært innblandet da nettsiden for stemmeregistrering i forbindelse med brexit-avstemningen kollapset, ifølge en ny rapport. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere britiske folkevalgte er bekymret over påstander om fremmede forstyrrelser under fjorårets folkeavstemning om britisk EU-medlemskap, skriver The Guardian. Det kommer fram i en rapport utarbeidet av Commons public administration and constitutional affairs committee (PACAC).

Britiske ministre ble tvunget til å utsette fristen for registrering i folkeavstemningen, etter at regjeringens nettside kollapset 7. juni, en time og 40 minutter før den endelige fristen. Nettrøbbelet førte til bekymringer om at flere titusen mennesker kunne ha blitt forhindret fra å avlegge sin stemme.

Da det skjedde, sa regjeringen at det var den enorme pågangen som førte til at nettsiden krasjet.

I rapporten som ble lagt fram onsdag, skriver komiteen at den ikke kan utelukke at et DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) med såkalte botnett, et nettverk av datamaskiner infisert av datavirus, ble brukt for å sette nettsiden ut av spill.

– Selv om komiteen ikke har noen direkte bevis, så vurderer den det dit hen at det er viktig å være bevisst på potensiell fremmed innblanding i valg, står det.

Dersom et DDoS-angrep fant sted, skal det ikke ha hatt noen stor påvirkning på det endelige valgresultatet.

Komiteen identifiserer ikke hvilke fremmede nasjoner det skal være snakk om.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden