Tre siktet etter barnehjemsbrannen i Guatemala

Kort etter brannen på barne- og ungdomshjemmet Virgen de la Asuncion i Guatemala dukket det opp tilsotede dukker på kullhauger, symbol på de 41 jentene som omkom. Foto: Lois Soto / AP / NTB scanpix
Kort etter brannen på barne- og ungdomshjemmet Virgen de la Asuncion i Guatemala dukket det opp tilsotede dukker på kullhauger, symbol på de 41 jentene som omkom. Foto: Lois Soto / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre tidligere barnevernsledere er formelt siktet i forbindelse med brannen på et barne- og ungdomshjem i Guatemala der 41 jenter døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Edwin Marroquin sier de tre er siktet for drap, dårlig behandling av mindreårige og for å ha forsømt sine plikter. Alle tre nekter ansvar for dødsfallene.

56 jenter skal ha vært låst inne i en overfylt sovesal da brannen brøt ut 8. mars på institusjonen Virgen de la Asuncion, som fungerte som avlastningshjem og hjem for vanskeligstilte barn. I løpet av 22 minutter steg temperaturene til over 300 grader i rommet og oksygennivået ble redusert til en femdel av normalen. Marroquin slår fast at sjansen for å overleve i rommet var minimal.

Barne- og ungdomshjemmet har også tidligere vært anklaget for mishandling og overgrep mot de mindreårige beboerne. To tidligere pålegg om å stenge hjemmet ble ignorert av de ansvarlige myndighetene.