Rapport: 200 sivile drept i amerikanske luftangrep i Mosul

Et av mange ødelagte nabolag i Mosul i Irak. Foto: Khalid Mohammed / AP / NTB scanpix
Et av mange ødelagte nabolag i Mosul i Irak. Foto: Khalid Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA etterforsker en rapport fra lokale kilder som sier at den amerikanskledede koalisjonen i Irak har drept om lag 200 sivile i Mosul nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

New York Times skriver at den militære koalisjonen USA leder i Irak skal etterforske opplysningene om at så mange som 200 sivile har blitt drept i nylige amerikanske luftangrep i den irakiske byen Mosul.

Tirsdag ble det meldt at minst 30 sivile ble drept i et luftangrep i Raqqa fra den amerikanskledede koalisjonen. I forrige uke skal 49 mennesker ha blitt drept da amerikanske fly bombet en landsby vest i Aleppo-provinsen i Syria. USA har ikke bekreftet de lokale kildenes anslag av drepte i noen av tilfellene. Nå vil de etterforske anklagene i Mosul-rapporten.

– Koalisjonen har åpnet en formell etterforskning på sivildrap og troverdigheten rundt anslagene av tall i henhold til denne anklagen, sier en talsmann Joseph E. Scrocca i den amerikanskledede kommandoen i Bagdad. Han sier prosessen vil ta tid ettersom det har blitt sådd tvil rundt de aktuelle datoene.

Ledere i det amerikanske militæret sier luftangrepene i Syria og Irak har økt i kampen om å presse ekstremistgruppen IS på flere fronter.