Tillerson møter NATO-medlemmer i neste uke

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs utenriksminister Rex Tillerson skal 31. mars møte medlemmer i NATO etter at han først hadde avlyst deltakelsen på alliansens utenriksministermøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksministermøtet i NATO skal etter planen finne sted 5. og 6. april. Det er ikke kjent om NATO har besluttet å flytte selve utenriksministermøtet slik at det passer Tillerson bedre. Det foreligger heller ingen bekreftelse fra UD i Washington om det er utenriksministermøtet som har blitt framskyndet eller om det dreier seg om annen møteaktivitet.

Mandag ble det meldt at Tillerson etter all sannsynlighet ikke kom til å stille opp på NATOs utenriksministermøte i Brussel. Det ble sagt at han ville prioritere Kinas president Xi Jinpings besøk i USA på samme tid, og at han også planlegger en reise til Russland.

Det fikk den demokratiske toppolitikeren Eliot Enger, som sitter i utenrikskomiteen i Representantenes hus, til å uttale at Tillerson gjør en feil ved å ikke delta på møtet i Brussel.

– Donald Trumps administrasjon gjør en alvorlig feil som vil ryste tilliten til USAs viktigste allianse, og forsterke bekymringen om at denne administrasjonen er for vennlig innstilt til Russlands president Vladimir Putin, sa han.